dijous, 11 de setembre del 2014

Èxit espatarrant a la convocatòria de Nou Barris

Us haig de dir que he dubtat un xic a l'hora d'escollir el titular d'avui. Primer se m'ha acudit: "Fracassa la V, no hi ha anat tothom", pensant en la majoria silenciosa que tant agrada a la gent del PP i C's. Després he pensat en la concentració feixista al Raval, però no els volia donar el protagonisme que no es mereixen, encara que fos per dir que eren quatre gats. Finalment he escollit la convocatòria del partit sucursal del que governa a Madrid i no ens deixa votar.
El PP s'ha desmarcat de l'acte institucional perquè diu que no és representatiu de tots els catalans, oblidant-se que ells representen a uns pocs, cada vegada menys. És allò de fixar-se en la palla a l'ull de l'altre i no veure la biga en el propi.
Ara toca escoltar el ball de xifres sobre la participació, sentir a dir que hi havia molts trams buits i que estava ple de quitxalla. La interpretació de la participació d'aquesta tarda és totalment subjectiva i per tant, cadascú en fa la que més l'interessa. La qüestió és justificar-se atacant els altres. No cal tornar a dir que la millor manera de sortir de dubtes és posar les urnes, convidant els ciutadans a votar. Però això no agrada al PP, perquè saben que perdrien, com han perdut sempre a Catalunya, en ser un partit residual.
Em falten les dades de la mobilització de Tarragona. Penso que és bo que els que pensen diferent surtin al carrer i no s'amaguin sota l'ombra de la majoria silenciosa. Entenc que poca gent es cregui que els organitzadors de la V es limiten a demanar el dret a decidir, i les paraules de Forcadell ho evidencien, quan parla de la independència. Als manifestants de Tarragona m'agradaria acompanyar-los a votar. Que tinguin l'oportunitat de votar "no-no".