dissabte, 27 de setembre del 2014

El president ens ha convocat

Avui el president del govern català ha convocat la consulta del dia 9 de novembre per conèixer que vol ser de gran la població catalana: independent d'Espanya, federal, o bé ja li està bé com ara. Una consulta que el govern de Madrid ja fa molts mesos que ens recorda que no es podrà fer, perquè tenen la paella pel mànec. El PSC, que va votar a favor de la llei de consultes, diu que la llei no es pot utilitzar per aquesta consulta, perquè es tracta d'un referèndum dissimulat.
El president Rajoy ha declarat que dilluns presentaran els recursos al Tribunal Constitucional i aquest es reunirà en sessió extraordinària per admetre'ls a tràmit i suspendre cautelarment la llei i la convocatòria. Algú creu que aquí acaba la història?
Ningú no s'ho creu, però és una incògnita què passarà. Per una banda hi ha el convenciment que la legalitat vigent no permet cap tipus de consulta i molt menys un trencament de la unitat d'Espanya, i per l'altra banda es confia en el suport de bona part de la ciutadania catalana que, després de molts desenganys, no s'acontenta en quedar-se com fins ara, sobretot perquè les decisions que continua prenent el govern espanyol són de més retallades de les competències estatutàries i del finançament.
La postura tossuda i provocadora del govern espanyol pot facilitar el trencament final, ja que no admet cap tipus de dubte de que el govern espanyol està fent la vida impossible a Catalunya. Quan t'ofeguen tothom entén que et defensis amb totes les forces i ho justifica més fàcilment. Això vol dir unitat, pas ferm i no cometre relliscades infantils ni absurdes. Seguirà...