dimarts, 26 de juliol del 2005

Un Ple a ple estiu!

Demà, diada de Santa Juliana i Santa Semproniana, la gran festa dels nostres veïns mataronins, a Arenys de Mar hi ha Ple. Un Ple amb un ordre del dia farcit de punts: 18. (Ho podeu llegir a la web de l’Ajuntament http://www.arenysdemar.org/document.php?id=14947)
Desconec si els nostres regidors han consensuat els temes que es porten a aprovar i d’aquesta manera ens puguem estalviar grans discussions. Si no és així, ens hi podran dur un bon cafè amb llet. Per altra banda però, hi ha temes que són prou importants. En destaco uns quants, la qual cosa no vol dir que els altres siguin menys importants:

- Conveni sobre increment de places d'escola bressol de titularitat municipal.
- Considerar el barri de Sant Elm com un conjunt d'especial interès per a l’Ajuntament.
- Estudi de viabilitat i Avantprojecte de construcció de l'obra pública d'aparcaments al Xifré.
- Modificació de crèdit.
- Distribució de la dotació corresponent a la participació del municipi d'Arenys de Mar en els ingressos de la Generalitat relatiu al tram de foment de la prestació supramunicipal de serveis.

N’hi ha d’altres que, amb l’anunciat i prou, no acabo d’entendre, tot i que algun em sona que ja es va portar a Ple però es va deixar sobre la taula:

- Aprovació inicial de l'Ordenança d'edificació.
- Aprovació inicial de la modificació puntual de les Normes urbanístiques del Pla general d'ordenació d'Arenys de Mar per tal de deixar sense efecte l'article 65 bis.
- Revocació de reducció de despeses del OAL Museus d'Arenys.

Per acabar hi ha el bloc rutinari, que acostuma a ser el més polèmic i també el que als ciutadans ens costa més d’entendre, sobretot quan es discuteixen sobre la naturalesa de la urgència, o bé perquè avui pregunten el què els contestaran el mes següent i responen allò que els varen preguntar el mes passat:

- Mocions d’urgència.
- Precs i preguntes.

I les Comunicacions, que segons diu l’Alcalde, ens ho llegeix de pressa per no cansar-nos. A mi però m’agradaria tenir temps per llegir detingudament tot el conjunt de decrets que s’aproven al llarg d’un mes, per conèixer més a prop el treball del govern municipal.

I la participació ciutadana al Ple?

De moment escoltar i callar!