dijous, 21 de juliol del 2005

Enquesta telefònica a Arenys de Mar

Avui la Roser ens parlava, a arenyautes, d’una trucada telefònica per fer una enquesta sobre els nostres polítics locals; la situació del govern municipal; les causes de la crisi de govern; les intencions de vot i l’opinió sobre aquest nou partit d’independents que s’especula que es presentarà a les properes eleccions municipals. Tot això després d’una introducció, segons comentava la Roser, sobre la situació de Catalunya, Espanya i Europa, i també del municipi d’Arenys.
M’ha cridat l’atenció “el partit d’independents afins a ICV...” i de seguida m’ha vingut a la memòria la proposta de govern d’unitat que fa pocs dies va presentar el grup municipal del PSC. He pensat que davant d’una situació d’equilibri governamental, on no passen grans coses, o potser millor dit, on no passa gairebé res, és lògic que els partits de l’oposició es plantegin alternatives de govern: algunes d’immediates, amb la correlació de forces actual, d’altres pensant en les properes eleccions municipals (tot això partint de la base que és cert aquest rumor del nou partit).
Potser seria bo analitzar a fons les alternatives que es presenten i mirar-les, no tant en funció del repartiment actual de regidors entre oposició i govern, sinó més en funció de la voluntat de treballar conjuntament per fer avançar el nostre poble. I dic tot això, amb la seguretat que en Marc, si ho està llegint, tornarà a insistir en les ideologies que separen als partits polítics. Però, tot i donar-li peu a que insisteixi en el seu posicionament, m’atreveixo a suggerir que potser seria bo, que si hi ha independents a presentar-se, no vinguessin només de la mà d’ICV, sinó que formessin part d’un ventall més ampli.
De totes maneres, me n’he anat a parlar de futur i em preocupa més el present i, malgrat que el juliol convida més a anar a la platja i sortir de vacances, m’agradaria saber en quina situació es troba la proposta del PSC; la il·lusió de l’actual equip de govern, de continuar liderant l’activitat municipal; i el futur que li espera al Pla General d’Ordenació Urbanística d’Arenys de Mar.