dijous, 6 de juliol del 2023

Treballem les ordenances municipals

L’anterior govern municipal d’ERC va iniciar el procés de tramitació d’una nova ordenança de mobilitat sense tenir en compte els principis bàsics de transparència i participació que tant es posaven a la boca. Es va limitar a publicitar, primer un esborrany d’ordenança, i que ara s’ha publicat l’aprovació inicial, simplement complint amb el que diu la llei, sense convocar una audiència pública, encara que en el seu preàmbul hi faci constar que s’havia realitzat. En aquest procés de consulta, tot i que es varen presentar al·legacions i propostes de millora del text, aquestes no es varen tenir en compte ni es va donar cap tipus de resposta als participants.

Ara, trobant-nos en període d’exposició pública, com marca la llei, la CUP ofereix la possibilitat de treballar l’ordenança amb tots els vilatans que hi puguin estar interessats, amb l’únic objectiu de millorar aquells articles que es pugui considerar que cal retocar. Un treball que pot fer qualsevol persona a títol individual, però que oferim amb esperit constructiu.

Les ordenances municipals són importants perquè serveixen per regular l’organització pública i ens incumbeixen a tots. D’aquí la importància de sentir-nos interpel·lats, i el compromís i responsabilitat que ens correspon assumir com a vilatans compromesos en el benestar de tota la comunitat. Després serà el torn dels responsables polítics que han rebut l’encàrrec de dirigir el nostre Ajuntament, de fer-les complir, i nosaltres de tenir-les en compte i respectar-les.

La importància de la participació rau precisament en el compromís de consensuar unes normes que ens hem de fer nostres i que hauran de fer més suportable la convivència. Si els partits polítics no la practiquen quan són al govern poca cosa podran dir després des de l’oposició.

Per tot això, si esteu interessats en conèixer la proposta d’ordenança aprovada inicialment, i voleu mirar si és millorable abans no quedi aprovada definitivament, és cert que ho podeu fer a títol individual, però si ho preferiu o us és més fàcil, podeu venir a la trobada del dijous 13 de juliol, a l’Ateneu, i treballar-ho conjuntament.