divendres, 9 d’octubre del 2020

Nou plec de clàusules de la recollida selectiva

Segons llegeixo al web de Ràdio Arenys, avui es presentava al govern municipal la proposta de plec de clàusules per a la licitació de la recollida selectiva de la brossa. Un laboriós estudi que ha de permetre que l'empresa guanyadora del concurs pugui desenvolupar la seva tasca d'acord amb les necessitats reals de la vila, amb la màxima eficiència, cosa que no passa actualment.

No és un concurs qualsevol perquè porta implícit una manera d'entendre la recollida selectiva, com és el porta a porta a tota la vila, fet que no es veu de la mateixa manera des de l'oposició política. Això comporta la necessitat de fer molta pedagogia entre la població, perquè assimili el nou model, on encara no està en pràctica i es faci bé.

L'experiència fins ara no és gaire positiva, més que tot per l'incivisme i poca col·laboració de part de la població, i la manca de decisió del govern municipal de prendre mesures per contrarestar aquest incompliment. Tot plegat ha fet que la vila es vegi bruta i mal servida, i en tenim tots una part de la culpa.

Hem de confiar que les clàusules tècniques estaran ben fetes i serviran de base per a una bona recollida selectiva de la brossa. Per la nostra part haurem de posar-hi implicació i responsabilitat, i moltes ganes de convertir la nostra vila en una bella imatge que ens faci enorgullir-nos. Demanarem i exigirem, però, que davant dels casos d'incompliment, es prenguin mesures perquè no resulti que quatre frescos perjudiquin tota la població.