dissabte, 28 de març del 2020

Compte enrere al canvi d'horari

Amb el canvi d'horari d'aquesta matinada tornen a sorgir els comentaris sobre la voluntat de mantenir un horari fix tot l'any que, segons l'enquesta de la Unió Europea, passaria l'any vinent. Ara el dilema és decidir a quin horari ens hem de quedar, si en el de l'estiu o bé el de l'hivern.
De fet Espanya no té l'horari que li correspondria, que seria el mateix que a Londres, perquè Franco el va canviar per posar el mateix que Berlín, en temps de Hitler. Això fa que si es mantingués l'horari de l'hivern estaríem més a prop del que ens correspondria, i no a dues hores de diferència, si el que decidíssim fos mantenir l'horari d'estiu.
Aquesta matinada avançarem una hora, que recuperarem a finals d'octubre, però l'any 2021 què farem? El tema està en si veritablement l'any vinent es compleix la promesa de no variar més l'horari durant l'any. Si fos així, només el canviaríem si decidíssim passar a l'horari d'estiu tot l'any, però no faríem cap més canvi, si l'horari escollit fos el que canviarem el mes d'octubre.
Falten dies per saber què passarà, i tal com està la Unió Europea, no tinc cap confiança que realment l'any vinent sigui l'any que es decideixi si continuen o no els canvis d'horari. De moment, però, ens estalviarem una hora de confinament.