diumenge, 24 de novembre del 2019

Quin futur té el periodisme?

El suplement dominical d'avui al diari ARA està dedicat al periodisme, i m'ha resultat molt interessant la seva lectura. Realment el periodisme és tot un món i no podem dir que no ens condicioni la vida. Podem prescindir de molts oficis i dels seus productes, però si vols estar al dia i viure en societat, necessites estar informat.
Estic d'acord en la necessitat de la credibilitat de les noticies que informa el periodista. S'ha de buscar la veracitat, i per tant és important contrastar les notícies abans de fer-les públiques. Només una pràctica com aquesta et donarà credibilitat i et permetrà professionalitzar-te com a periodista.
A l'entrevista d'Esther Vera a l'exdirector de "The Guardian", Alan Rusbridger, aquest afirma que "les societats sense informació fidedigna s'enfonsen". El reportatge esmenta episodis de la nostra història on el periodisme ha tingut un paper important, en alguns casos, malauradament, per la tergiversació de la realitat per interessos de classe o simplement personals.
Recomano la lectura del suplement d'aquest diumenge de finals de novembre.