dimecres, 31 de gener del 2018

Qui vindrà primer, Puigdemont o el rei?

És ben bé que no es pot badar. A la que un es despista, queda retratat. Els missatges entre Puigdemont i Comin han estat el motiu de comentaris de tota la classe política. S'ha acabat? Fins aquí hem arribat? Aquest sembla ser que era el comentari del president i allò que molts voldrien, sobretot a Espanya.
Aquí, a vuit dies de rebre el Carnestoltes, ens juguem a palleta curta i palles llargues endevinar qui arribarà primer, si el president o bé el rei. El rei del Carnestoltes, lògicament, no l'espanyol. Ahir tots els cotxes eren regirats i també els passatgers que volaven des de Brussel·les. Ningú es pensava que el president del Parlament ajornaria la sessió plenària. Ara ningú no sap com ho desencallarà, ni tan sols el president de la Generalitat.
En castellà diuen: "A rio revuelto, ganancia de pescadores". Doncs, això és el que estan veient el PP i C's, encara que aquests són més cauts, probablement per por a fer el ridícul. Un ridícul força habitual al cantó dels independentistes, els polítics. 
Entretant, i de manera injusta, hi ha quatre persones en presó sense haver estat jutjades, només perquè a Espanya la Justícia està de vacances i no se l'espera en molt temps. Parlar de separació o no dels tres poders ja no té gràcia. Tothom ha entès que no existeix, i que el poder judicial està segrestat per l'executiu, i això que al Congrés de Diputats no tenen majoria absoluta! Imagineu-vos què passaria si... De fet, però amb els partits majoritaris que tenim a l'oposició, poc importa que el PP no tingui majoria absoluta.