dissabte, 27 de juliol del 2019

La típica excusa de la hipocresia política

Les lectures que es fan del fracàs de la investidura de Pedro Sánchez són diverses i interessades. El PSC s'afanya a culpar Podemos, i sobretot el seu líder Pablo Iglesias, d'haver fet fracassar l'intent d'una coalició d'esquerres. Per la seva banda Podemos diu que ha estat el PSOE que no ha tingut cap interès en aconseguir la coalició, oferint menudalles a Podemos. Tothom tindrà la seva part de raó, però és important tenir memòria i recordar què dèiem abans en situacions semblants.
Les xarxes socials s'han fet un tip de recordar al PSC i a Pedro Sánchez concretament, les seves paraules contra Rajoy quan va fracassar en l'intent d'aconseguir ser investit president. Llavors Pedro Sánchez afirmava que "la responsabilitat de la investidura fallida és exclusiva del senyor Rajoy per haver estat incapaç d'articular una majoria".
Si fóssim coherents, si Pedro Rajoy pensés el mateix ara que quan li va passar al president Rajoy, hauria d'assumir que ell és responsable de la fallida actual, però no. En política això no passa. Quan passa als altres és molt fàcil donar-los la culpa, però quan toca a casa llavors les coses canvien i es troba alguna altra excusa. És la típica excusa de la hipocresia política.