dijous, 2 de febrer del 2017

Oportunisme judicial

Les declaracions interessades d'un costat i l'altre no ajuden en res a desenredar la situació que estem vivint aquests dies. Cal ser honestos i posar cada cosa al seu lloc. Si hi ha indicis de corrupció això s'ha d'investigar a fons i no parar fins que quedi demostrat. Entretenir-ho i treure-ho quan interessa desviar l'atenció o bé afectar la vida política d'un moment determinat tampoc és honest.
El problema més greu, però no està en si ara tocava la mobilització de la Guàrdia Civil per fer sortir dels seus caus els convergents vigilats, sinó que les seves accions hagin estat fraudulentes, i també que la Justícia actuï a mercè de l'Executiu, de quan i com li va bé al partit en el govern. Aquest és el gran problema a Espanya des de fa molts anys, però que ara s'ha agreujat en l'època Rajoy. Un president que ha deixat d'actuar políticament i ha utilitzat els tribunals de Justícia per resoldre els problemes i les reivindicacions a Espanya.
L'altre element que agreuja el problema és la submissió del PSOE al PP, que juga amb ell i li fa fer el que vol sense que s'albiri un canvi a mitjà termini. Un partit polític de dreta rància que no té oposició real, sinó que compta amb la col·laboració de qui representa que l'hauria d'enutjar.
L'alternativa esquerrana, Podemos, no passa per un bon moment i té mes feina a definir-se i a barallar-se per ser el número 1, que no pas per liderar una oposició ferma a la inacció del govern del PP i a les trifulgues amb els jutges i les seves institucions.
Davant d'aquest panorama resulta difícil prendre decisions sense tenir la incertesa de la bondat o no d'aquestes. Estem vivint el dia a dia amb més intensitat del que seria normal, i això perquè avui no sabem què podrà passar demà i encara menys demà passat.