dimecres, 16 de desembre del 2015

Votarem per posar-li més difícil a qui no volem

El fracàs electoral del PP que s'espera a Catalunya no serà cap victòria dels sobiranistes si la important crescuda de Ciutadans es confirma. En més d'una ocasió ja he expressat que és molt pitjor el discurs anticatalà de C's que el del PP. A més d'això cal tenir en compte que C's encara està net per manca d'experiència de govern, cosa que no li passa al PP.
No cal parlar de corrupció, perquè com s'està veient a nivell espanyol, les mil-i-una corrupcions de càrrecs del PP no evita que surtin com a clars guanyadors de les eleccions generals de diumenge. No aconseguiran la majoria absoluta perquè aquesta vegada s'ho hauran de repartir entre quatre. Sense el concurs de C's i Podemos, el PP revalidaria la seva majoria absoluta. Per què?
Jo no criticaré, com fan molts polítics, els que voten una opció o deixen de votar-ne una altra. Sempre he pensat que els electors són intel·ligents i saben què votar. El problema està en el ventall d'opcions que ens presenten. Mirat objectivament, no hi ha cap alternativa clara al govern actual, i no és que el PP ho hagi fet molt bé, sinó que els possibles substituts no ens mereixen prou confiança.
Malgrat tot, som molts els que anirem a votar un partit que no ens acaba de convèncer, simplement per posar-ho més difícil als que no ens agraden. Aquestes eleccions no votem pel que ens agrada, sinó en contra d'allò que no voldríem tornar a viure, o el que encara podria ser pitjor.