dijous, 2 de desembre del 2021

El nivell dels diputats

Les intervencions de diputats del PP al Congrés de Diputats no s'acostumen a contrastar abans de les sessions, o ja directament són mentida volguda, amb la intenció de deixar en ridícul els membres del govern del PSOE i Podemos. En una situació normal pensaríem que això els perjudica de cara a les eleccions, però està vist que no ens trobem dins la normalitat, sinó que el ridícul que arriben a fer, no es té en compte a l'hora de votar-los.

Sovint penso de quina manera la gent decideix elegir una llista o una altra. Si ho fa de manera convençuda després d'una profunda reflexió, o bé si ho fa sense entrar a fons, o mogut pels discursos populistes dels partits polítics.

Semblaria clar que Pablo Casado ha quedat en evidència més d'una vegada, i no hauria de ser escollit com a futur president del govern espanyol, però això no funciona així. Els mitjans de comunicació espanyols fan molta feina a favor dels partits de dretes, i aconsegueixen fer oblidar les entrebancades que pateixen els seus líders. Ho dissimulen molt bé, i a vegades fins i tot ho capgiren perquè qui quedi malament siguin els altres.

A banda i banda fan falta bons polítics, que tinguin un discurs coherent i fonamentat, amb una educació que respecti la institució que representen. De ben segur que aquesta època, que s'ha anat allargant en el temps, no destacarà en un futur com una època de grans polítics. Serà recordada com a gris i sense brillantor.

A casa nostra tampoc estem exempts d'aquesta etiqueta, i observem un nivell molt baix al nostre Parlament. A tot això s'hi afegeix un discurs populista i sense educació del partit d'extrema dreta, que només intenta desprestigiar la pròpia institució. No actua com a oposició al govern, sinó que pretén deixar en entredit la utilitat del Parlament, amb una clara voluntat d'eliminar les autonomies i centralitzar-ho tot.