diumenge, 8 de maig del 2016

Notícies per destacar i presumir

Per a alguns la notícia d'avui ha estat que el Madrid no ha permès respondre en català a Kiko Casilla. Per a uns altres la notícia de divendres va ser que Frigorífics Ros ha renunciat a instal·lar-se al port d'Arenys de Mar, vist com se'ls rebia.
N'hi ha que la notícia estrella és l'elecció del nou alcalde de Londres, i a uns quants els preocupa molt el més que probable nomenament de Donald Trump a candidat a la presidència dels EUA. Com es pot veure hi ha gustos per a tothom, encara que alguns són més justificables que d'altres.
A mi no em preocupa tant que Kiko Casilla hagi de parlar en castellà a Madrid, com que no es pugui parlar en català al Congrés de Diputats o el Senat. Veig molt bé que un musulmà pugui ser elegit alcalde d'una capital occidental, però no hauria de ser notícia, i em preocupa que Trump hagi arribat on ha arribat, encara que no acabi essent president.
El que realment em preocupa, de totes les notícies que he esmentat, és l'alegria amb què l'ajuntament d'Arenys de Mar i molts vilatans anuncien que Frigorífics Ros ha renunciat a la concessió administrativa per instal·lar-se a l'antiga llotja del peix. Voldria pensar que hi ha motius sòlids per estar-ne orgullós, com de desestimar l'opció de comptar amb un segon hotel a la vila, i això que jo mai ho he considerat una prioritat.
Em temo que hi ha massa interessos ocults per anar negant o posant difícil la instal·lació d'empreses forànies a la nostra vila. Després ens queixem que hi ha atur i que hem de sortir a fora per trobar feina. Desconec els motius de la revolta dels pescadors locals i si realment estaven prou informats del que realment s'anava a fer amb la concessió administrativa, però a la nostra vila tenim exemples d'empreses que han rectificat a l'hora d'instal·lar-s'hi per pressions interessades que no se'ns han explicat correctament.