dijous, 29 d’agost del 2019

El PP basc defensa la foralitat

Ho ha dit molt clar el polític del PP d'Euskadi, el senyor Alfonso Alonso, arran de les insinuacions de C's de plantejar un "Navarra Suma" al País Basc. El president del PP basc ha explicat que en poden parlar sempre i quan respectin la foralitat i el concert econòmic, que no està en els pensaments del senyor Rivera, que en més d'una ocasió ha defensat eliminar-ho.
La notícia em serveix per justificar la idea que he comentat diverses vegades en el meu bloc, que el PP basc no es comporta com el PP català. Els primers sempre han defensat el País Basc davant de possibles atacs, fins i tot dels mateixos col·legues de Madrid. Això no ha passat mai a Catalunya. El PP català no ens ha defensat mai, sinó tot el contrari, sempre ha posat entrebancs i ha col·laborat amb els partits espanyols per restar competències. 
Aquesta realitat es paga amb la representativitat d'avui al Parlament català, però és important que tothom en sigui conscient, perquè a vegades només ens fixem en la ideologia, i les persones que es consideren conservadores haurien de poder tenir un partit polític català de dretes que defensés, però, els interessos de Catalunya. El PP no ho ha aconseguit i es fa difícil que amb l'actual to, i la senyora De Toledo com a representant a Madrid, canviï gaire en un futur immediat.