Si hi ha una pregunta reincident aquests dies i que no acabem de trobar la resposta és per què, malgrat els casos de corrupció, es vota els partits polítics implicats. Un exemple clar és al País Valencià on, tot i que el PP va ser protagonista de casos greus de corrupció, els valencians li varen tornar a donar majoria absoluta. Què ho explica? potser que la corrupció no és motiu suficient per canviar el vot? potser perquè no hi ha una alternativa política clara?
Segurament la causa la trobarem en aquest darrer supòsit. El PSOE fa temps que no és alternativa de govern, i a Espanya és caixa o faixa, és blanc o negre, és PP o PSOE. La resta de partits són encara testimonials, però podria ser que l'exemple que donen els dos grans partits, els faci créixer i esdevenir alternativa.
Aquesta actitud fa que ens convertim també en culpables de la situació. Si no som capaços de castigar, amb el vot, els partits que no han estat honestos o que han defensat uns polítics corruptes, com volem exigir responsabilitats?
Les darreres enquestes situen l'atur al primer lloc de les preocupacions ciutadanes, i això pot explicar per què no som prou contundents amb els corruptes. I amb això donaria la raó al tertulià mataroní, en Manuel Cuyàs, quan afirma que tota la moguda sobre corrupteles dissimula i fa que no prenguem prou atenció al gran problema d'avui, que és l'atur, i la falta d'ingressos a moltes famílies catalanes. No ho oblidem!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada