dissabte, 23 de febrer del 2013

El concepte de democràcia del PP en un 23F del segle XXI

Mentre milers de persones protesten contra el que consideren un "Cop d'Estat Financer", el portaveu de la Comunidad de Madrid els titlla de colpistes i d'enemics de les llibertats i la democràcia. El senyor Salvador Victoria, que és conseller de Presidència i Justícia, i portaveu del govern de la Comunitat de Madrid, té un sentit ben curiós de la democràcia i dels colpistes. Segur que es trobaria millor amb els colpistes de 1981.
Que al senyor Victoria li molesti que els ciutadans es manifestin contra el poder establert, que domina de manera absoluta el Partit Popular, ho puc entendre, però una altra cosa és l'argumentació que fa servir, i el considerar-se per sobre del bé i del mal. Aquest senyor es creu que una vegada guanyades les eleccions, ningú té dret a dir res, i els polítics poden fer el que vulguin, fins i tot deixar de complir totes les promeses electorals.
Perquè el senyor Victoria considera que aquestes manifestacions són antisistema i antidemocràtiques, perquè no respecten la democràcia parlamentària ni les llibertats. Aquest senyor no sé on veu la imposició de res. Estem parlant de persones i organitzacions que surten al carrer per manifestar el descontentament pels problemes que pateixen cada dia de l'any. Protesten contra uns polítics que han permès que la corrupció fes molt de mal dins els seus partits, enganyant la ciutadania i embutxacant-se diners públics.
Personatges com el senyor Salvador Victoria són els que posen en perill la democràcia, juguen amb la gent amb menyspreu i prepotència, i es creuen que poden fer el que volen, només perquè algú els va posar en unes llistes i varen sortir escollits. La democràcia és alguna cosa més, i aquest senyor encara somia amb èpoques predemocràtiques en què ningú es podia queixar de res.
El PP ens ha vingut demostrant que té poca qualitat democràtica, i això que, segons diuen, els que manen ara són els més tolerants. O sigui que poden venir-ne de pitjors. De fet ja els coneixem: Aznar, Aguirre...
Han passat 32 anys, i malgrat les millores democràtiques que ningú pot negar, ens trobem en un cul de sac que ens resultarà molt difícil superar. Una bona part de catalans volem la independència, però n'hi ha molts més que reclamen justícia i mà forta contra la corrupció. Si els polítics actuals no són capaços de solucionar aquesta xacra, els haurem de canviar.