Com que les notícies de casa nostra resulten un pèl avorrides, sobretot per la seva repetició dia rere dia, he mirat què passava més enllà dels Pirineus. No estic molt al dia de les últimes decisions del president dels EUA, però llegir avui el diari més aviat espanta un xic. Serà aquest home capaç de portar-nos a una nova guerra mundial?
Potser em direu tremendista, però la situació internacional la veig una mica crispada, amb protagonistes de qui no es pot esperar gairebé res de bo. Les discussions entre els EUA i Rússia per la situació de Síria; l'actitud de Trump davant de Corea del Nord, deixant de banda la Xina... I el més trist de tot continua sent el paper que juga la Unió Europea. Llastimós!
Però pensant en la guerra m'ha aparegut una curiosa notícia que té a veure amb un poble de l'Empordà, Llançà, perquè el Ministeri de Defensa ha presentat un contenciós administratiu contra l'Ajuntament per haver aprovat una moció de desmilitarització i la petició de no realitzar maniobres militars a la zona.
L'AMI considera que és una demostració més de la guerra declarada (no operació diàleg) pel govern espanyol contra les institucions catalanes, en aquest cas un ajuntament, i va més enllà afirmant que és una manera subtil d'aplicar l'article 155 de la Constitució espanyola.
Recordo la mobilització a Vic, els anys 70, protestant per la detenció d'un amic per negar-se a complir el servei militar. Un fet totalment diferent del que us explicava ahir, però també d'ara fa quaranta anys.
Podríem estar parlant d'una reacció del Ministeri de Defensa en contra de l'esperit antimilitarista del Ple municipal de Llançà i no relacionar-ho amb el procés, però... A hores d'ara tot és culpa del procés, i dels quatre beneits que l'impulsen. Sigui com sigui, però, veurem com continua i si hi haurà més poblacions afectades amb aquesta nova "maniobra" opressora de l'Estat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada