dimecres, 17 d’agost del 2011

A qui fa por l'administració única?

Rubalcaba planteja la possibilitat de suprimir les diputacions, les quals considera obsoletes, amb unes funcions que no els pertoca. No fa pas massa temps que en aquest bloc, parlava de la importància que han tingut les diputacions per als municipis petits. Aquesta ha estat la meva experiència de govern d'un ajuntament relativament petit. Amb això no vull dir ni que el senyor Rubalcaba estigui equivocat i encara menys que no convingui revisar-les. La clau de tot plegat no estar en dir si un nivell d'administració és sobrera o no, sinó de resoldre per sempre el gran problema de l'administració pública al nostre país, que consisteix en mantenir parcel·les de poder entre partits polítics.
La ciutadania el que vol és una administració eficient, àgil i transparent. Al ciutadà no li vagis a demanar de qui vol que sigui competència tal o tal altre servei, el ciutadà vol que se li ofereixi el servei, i que sigui el millor possible.
El repartiment de competències ha de venir donat per les característiques dels serveis i no pel nivell de poder que representen. Al nostre país, però, això no s'ha vist mai bé. Un bon exemple el tenim amb Cultura, que és competència de les administracions autonòmiques, però el govern de l'estat continua incorporant el ministeri.
És per això que no s'entén quan els ajuntaments tenen tants problemes de finançament, i encara menys se sap si el que fan és de la seva competència o no. Les persones que s'adrecen a Serveis Socials, no saben si els diners que reben vénen de l'ajuntament o de la Generalitat, elles són ateses per uns o unes funcionàries que són el seu referent, i els qui donen la cara i se'ls exigeix professionalitat i eficàcia.
El que comenta Rubalcaba forma part de la precampanya electoral i, per tant, s'haurà de valorar com a tal, però el que és ben cert és que algú ha de posar mà a la disbauxa de l'administració pública al nostre país, i treballar a fons per aconseguir la màxima eficiència i els millors resultats. Que no quedi tot plegat en frases boniques en període electoral, sinó que s'assumeixi que es tracta d'una assignatura pendent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada