La vida ens ensenya moltes coses i l'experiència és un grau. Haver passat per una institució pública com pot ser un ajuntament, amb els partits polítics com a protagonistes, t'ensenya la contradicció en què cauen aquests, sobretot perquè viuen només pensant en les eleccions.
Puc entendre, fins a cert punt, que els polítics vetllin per continuar el seu projecte polític i procurin no provocar animadversió que els faci perdre les eleccions, però no es pot acceptar que la por els faci actuar de manera contradictòria en funció de la proximitat electoral.
Ahir, segons he llegit al web de Ràdio Arenys, hi va haver un punt en què pràcticament tots els partits varen actuar de manera diferent a com ho haurien fet pocs mesos abans de les eleccions municipals de l'any passat. Ahir va guanyar la proposta dels tècnics municipals a qui a l'hora de preparar les ordenances fiscals de 2011 no els vàrem fer cas. La necessitat de donar assistència a més persones passava per incorporar una taxa a qui la pogués pagar. L'oposició de llavors, ara al govern, ho trobava una aberració, i partits de govern, ara a l'oposició, han passat a votar-hi a favor o abstenir-s'hi.
Aquest és un exemple petit del que passa normalment en política. La nostra democràcia té veritables problemes amb la mala praxis dels partits polítics, que estan més preocupats per la seva subsistència que per fer créixer el país, la vila que diuen representar.
Falta confiança mútua entre polítics i funcionaris. Ni uns tenen tan clar com arribar als objectius fixats, ni els altres comprenen prou que es vulgui assolir segons què. Un treball d'aproximació d'uns i altres evitaria mals entesos i probablement milloraríem la gestió pública.
No em cansaré mai de dir que cal canviar la manera de fer política, i reformar l'estructura dels partits polítics, perquè incorporin persones més capacitades i que aquestes sàpiguen escoltar i rectificar quan cal. Més modèstia, més intel·ligència i menys prepotència.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada