dimarts, 6 de juliol del 2010

Contrastar i rectificar

El que temia que passés, i així ho comentava dilluns, ha acabat passant. Una informació errònia crea malestar a la plantilla. Parlava de la necessitat de contrastar les notícies i del poc que s'acostuma a fer. Vaig esmentar la revista l'Agenda que era qui treia la notícia de l'acord de govern amb el col·lectiu de la policia municipal, quan es tractava d'una proposta retributiva pendent de la valoració dels llocs de treball i el pacte que s'arribés amb l'Intercomitè.
Avui he rebut una trucada d'un responsable de la revista desmentint que la notícia no s'hagués contrastat. Jo em crec la seva paraula, però en tot cas la notícia no era correcta, hi havia un error no pas de matís, sinó bàsic que desfigurava tota la notícia i comportava problemes a les persones implicades.
Malgrat tot no em cansaré de demanar que les notícies que han de sortir a la premsa, ràdio o televisió es contrastin sempre, sobretot si poden comportar malentesos o generar problemes. Els periodistes han de ser responsables dels seus escrits, no només responsables judicialment, sinó també moralment. Han d'adonar-se de la repercussió dels seus escrits i les seves opinions, i del mal, però també del bé que poden causar.
En el cas que parlem s'haurà tractat d'un malentès i espero poder contrarestar els efectes de l'error, amb els arguments certs amb què comptem, perquè sacsejar l'audiència és fàcil, però compensar l'efecte és molt complicat.
Des d'on siguem, des del què estiguem fent i proclamant, només val la veritat, l'honestedat i tot l'esforç perquè sigui així. Només d'aquesta manera podrem créixer tots, sense exclusions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada